Op uitnodiging van Henk Kragt van Froya Beheer BV hebben wij Rijksmonument Wester Enzelens van eigenaren Wiard en Margreet Kraak bezocht in Garrelsweer. De statige boerderij is beschadigd geraakt door de aardbevingen in het gebied. De eerste schade is al in 1998 ontstaan en sindsdien is de fam. Kraak in de weer met allerlei instanties om de schade hersteld te krijgen. Ze hebben ons in een aangrijpend verhaal verteld wat ze in de afgelopen 20 jaren hebben meegemaakt.

Na al die tijd zit er nu progressie in het dossier wat begeleid wordt door Henk Kragt en zijn team van mensen van Centrum Veilig Wonen en Dijkoraad. Zij hebben ons gepresenteerd welke voorbereidende werkzaamheden ze hebben verricht voordat de woning wordt “opgetild”. Aankomend jaar zal dit gebeuren waarbij de leden van Zakenmarkt Assen wederom uitgenodigd zullen worden. Het was een zeer informatieve bijeenkomst die tot in de puntjes door Henk Kragt en zijn team was verzorgd.

Naderhand hebben we genoten van een passend en overheerlijk stamppotbuffet van Sasha Bouwknegt van De Smaak van het Noorden.

     

 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *