Dinsdag sloten we het seizoen traditiegetrouw af met een barbecue. Deze werd opgeluisterd door prachtig zomerweer, goede catering en Ronald Obbes, de binnenstadsmanager van Assen.

Verbinden
Ronald ging gedurende een half uur in op de lange weg die hij gegaan was om de binnenstadondernemers met de neuzen dezelfde kant op te krijgen. “Doorzetten en je nek uitsteken”, is wat je nodig hebt. En soms ook risico lopen. Het toverwoord is ‘verbinden’. Velen kenden en kennen hem van Hotel de Jonge, De Diana en Lodewijk Napoleon.

Met groot enthousiasme en creativiteit komt hij steeds weer met nieuwe ideeën op de proppen. Het preuvenement, … in de (gouverneurs)tuin, Koningsdag en –nag, de muziekpodia bij het TT-festival, ze zijn allemaal uit zijn koker komen rollen. Dit Is Assen en de V.V.V. staan ook op zijn c.v.

Het Wapen
Meest recente uitdaging is natuurlijk Het Wapen van Drenthe. Monument op een prominente plek in de binnenstad, maar destijds rijp voor de sloop. Geen ondernemer durfde er zijn vingers aan te branden. Ronald Obbes wel en samen met nog een paar ondernemers is hij ook dit avontuur aangegaan. Binnenkort wordt het geopend, met horeca en verhuur appartementen. Een Pietje–Bel-verhaal….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *