Laden Evenementen

« Alle Agendapunten

  • Dit evenement is voorbij.

Bijeenkomst 16/04: Kennissessie “Broodfonds”

16 april 2019 @ 17:30 - 22:00

“Word je als zelfstandige ziek, dan zit je zonder inkomen.”

Sinds de bankencrisis van 2008 is het aantal zzp’ers fors toegenomen. Voor die tijd hadden deze mensen via hun werk recht op allerlei sociale voorzieningen, zoals een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Deze verzekering is duur en wordt daarom vaak niet afgesloten. Ondanks dat er steeds meer stemmen opgaan om zelfstandigen verplicht te laten verzekeren, heeft de regering besloten dat dit (nog) niet verplicht wordt.

Wat kun je als kleine (zelfstandige) ondernemer wel doen? Hiervoor is het Broodfonds in het leven geroepen. Een Broodfonds bestaat uit minimaal twintig tot maximaal vijftig ondernemers, die elkaar kennen en vertrouwen. Je steunt elkaar bij ziekte. Daarvoor zet je elke maand een vast bedrag opzij. Wie langdurig ziek is, krijgt van de anderen schenkingen om van te leven. Die kun je maximaal twee jaar achtereen krijgen. De meeste mensen die ziek worden (99%) zijn binnen twee jaar weer aan het werk. De eerste maand is voor je eigen risico.

Je kunt zelf het schenkingsniveau dat bij je inkomen past kiezen: wil je zelf een hoge schenking, dan schenk je ook meer aan de zieken in je broodfonds. En andersom. Over je Broodfonds beslis je samen, daarom is het belangrijk dat je elkaar kent en de bijeenkomsten bezoekt. Zo weet je naar wie je geld gaat. Controlerende artsen zijn er immers niet. Zie ook www.broodfonds.nl

Op dinsdag 16 april hebben wij het Broodfonds uitgenodigd om ons hierover meer te komen vertellen.Ook hebben wij de dames van NVO Drenthe daarbij uitgenodigd. Dit wordt vast een dynamische (netwerk)bijeenkomst!

Het programma van 16 april:

  • Vanaf 17.30 uur:
  • 18.15 – 19.00 uur: maaltijd
  • 19.00 uur: voorstelrondje en aansluitend presentatie Broodfonds door Jos van Bussel
  • 20.30 uur: nakaarten en netwerken

Gegevens

Datum:
16 april 2019
Tijd:
17:30 - 22:00
Evenement Categorieën:
,

Locatie

Ondernemersfabriek Drenthe
Havenkade 6
Assen, 9403 AH
+ Google Maps
Site:
www.ondernemersfabriekdrenthe.nl